diumenge, de novembre 09, 2008

document 10

0

<1-explica idees principals:- la filosofia és l’aclariment lògic del pensament. La filosofia és una activitat. El resultat de la filosofia és l’aclariment d’allò que estàs pensant.

2-posa un títol:
Què es la filosofia

3-funció de la filosofia segons el text. Perquè Wittgenstein afirma que la filosofia es una activitat?
Perquè és té que filosofar i per filosofar s’han de fer preguntes i per fer-se preguntes tens que pensar i pensar és una activitat.

4-comenta la frase subratllada:
què la filosofia no aclara rés, només deixa més dubtes.

5-quin mètode utilitza l’autor? Compara’l amb altres textos.Mètode anticolingüistic, que tracta sobre l’aclariment del llenguatge, aquest mètode és defensat per wittgenstein, i està el primer wittgenstein, per anàlisi formal(relacions llenguatge mon) i el segon wittgenstein, anàlisis pragmàtica(ús del llenguatge).
És pot comparar amb l’hermenèutic, que el que intenta es interpretar i comprendre el sentit dels textos, aquest art és porta més enllà dels textos aquest mètode és utilitzat perquè és pot interpretar no explicar i per tant no s’explica si no és compren. L’hermenèutica no normativa no posa normes a la comprensió.


BIOGRAFIA:
Ludwig Josef Johann Wittgenstein (Viena, Àustria, 26 d'abril de 1889 Cambridge, Regne Unit, 29 d'abril de 1951), filòsof austríac súbdit de l'Imperi Austro-Hongarès, després nacionalizado súbdit britànic. En vida va publicar solament un llibre: el Tractatus logico-philosophicus, que va influir en gran mesura als positivistas lògics del Cercle de Viena, moviment del que mai es va considerar membre. Temps després, el Tractatus va ser severament criticat pel propi Wittgenstein en Els quaderns blau i marró i en les seves Investigacions filosòfiques, ambdues obres pòstumes. Va ser deixeble de Bertrand Russell en el Trinity College de Cambridge, on més tard també ell va arribar a ser professor. Va morir prop d'Elizabeth Anscombe, qui es va encarregar que rebés els auxilis de l'Església.
Interessos principals Metafísica, Epistemologia, Lògica, Filosofia del llenguatge, Filosofia de la matemàtica, Filosofia de la ment Idees notables
Inicis: l'estructura del llenguatge lògicament representa l'estructura de la realitat; Més tard: en la majoria dels casos, el significat d'una paraula és el seu ús en el llenguatge; la idea d'un llenguatge lògicament privat és incoherent.

No Response to "document 10"

Publica un comentari a l'entrada