dimecres, de novembre 11, 2009

ACTIVITAT 9

0
1.Aquest fragment del Menó, explica principalment que l’ànima transmigra periòdicament d’un cos a un altre i que per tant, ha estat en contacte anteriorment amb el món intel·ligible i a aprés un coneixement que no s'oblida del tot el coneixement assolit, gracies a el record.

2. el record

3.Aquest text de Plató parla sobre l’ànima, la seva immortalitat la seva transmigracions d’uns cossos a uns altres de manera periòdica. D’aquesta cadena de reencarnacions l’anima arriba a ser pura quan l’anima aconsegueix sortir del cos, ja que és quan assoleix un coneixement absolut i s’allunya de les coses per aproximar-se a les idees i aquest coneixement no està a l’abast de les persones humanes sinó de l’ànima. És possible que quan l’ànima es reencarni en un altre cos, aconsegueixi recordar algun d’aquests coneixements assolits en un passat quan l’anima era pura i no estava arrelada en un cos.

4.Aquest fragment de Plató es basa en la seva teoria sobre els mitjans per accedir al coneixement de les idees, aquesta és centra en la teoria del coneixement i concretament en la tècnica del record del coneixement. És semblant al mètode socràtic basat en donar llum a la veritat interior dels homes la qual està al seu interior i aquesta és universal, com el coneixement és en l’home i només cal recordar-lo. Aquesta teoria seria contraria al relativisme dels sofistes on el coneixement és canviant i relatiu segons la persona.

No Response to "ACTIVITAT 9"

Publica un comentari a l'entrada