dijous, de gener 28, 2010

ACTIVITAT 16

0
CARTA A MENECEU

1) En la Carta a Meneceu és la recerca de la felicitat on explica que l'únic camí que ens condueix a aquest, és la filosofia. Aquests exercici està a les mans de tots i hem de sentir-nos satisfets per poder filosofar. Epicur ens parla del destí però no tot està escrit. Hi ha diferents tipus de desitjos. Hi han els que ens condueixen a la felicitat i els que no. Pel que fa als que condueixen a la felicitat és necessari el seny per tal de poder distingir entre aquells que ens produiran plaer i els que ens produiran dolor.

2) La felicitat i el seu camí

3) Aquesta és una carta d'Epicur dirigida a Meneceu, on exposa la teoria del plaer i el dolor. Aquests es redueixen a sensació i la mort és la privació de la sensació.
El plaer és per tant el fi dels fins ja que ens conduirà a la felicitat. Tots els éssers humans tenen seny i tenen la capacitat d'escollir quins plaers són els més adients per a ell i els que el faran sentir millor. El fet de viure feliçment s’aconsegueix vivint segons la virtut.

4) El principi del plaer i el dolor és un principi primordial per viure, és el cos el que ha de mesurar quelcom. Epicur en la seva teoria concep d'aquesta manera la felicitat a diferència d'Aristòtil que creu que la felicitat és un fi que no és mitjà en un altre fi i sinó que és un fi màxim. Plató creia que la felicitat s'orientava al món intel.ligible i es podia arribar a aquesta a través de la virtut.

No Response to "ACTIVITAT 16"

Publica un comentari a l'entrada