dilluns, de febrer 01, 2010

ACTIVITAT 17

0

El temps va ser creat en el món

1- Aquest text ens parla sobre l'existència abans de Déu, si és que podia existir altre cosa abans d'ell. En el text ens aclara que abans d'aquest no existia res perquè Déu és un ser immutable, omnipotent i és l'autor del temps i per això l'home viu i mor, mentre que Déu és aliè al temps i ell sempre roman.

2- Déu és aliè al temps

3- Aquest text pertany a les Confessions de Sant Agustí, què és centra en la creació de Déu del món i del temps a la mateixa vegada. Primer, contesta la pregunta sobre la relació de la creació i el temps del món es pregunten moltíssimes persones. Ell afirma que Déu va crear el món i el temps a la vegada, i que hi ha una diferència entre els dos. Déu és omnipotent, creador i és l´ésser més diví, en canvi, l’home viu en la creació de Déu i depèn del temps. Per això, el temps és l'amo de la nostra durada de la vida, mentre que Déu roman durant tota l'eternitat perquè és aliè al temps.

4- En aquest text es basa en que Déu és l’ésser sense més, immutable i etern. Aquest Déu té una relació força important amb el Demiürg de Plató, però el Demiürg no és tant perfecte. Plató va ser qui va dir primer que hi ha dos mons: el sensible i el intel•ligible i Sant Agustí també separa entre dos móns, un on està Déu, que és aliè al temps, ja que Déu roman per sempre i altre no estan els éssers vius.

No Response to "ACTIVITAT 17"

Publica un comentari a l'entrada